fbpx

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

madagascar_orphan support

Dünyanın en fakir
ülkelerinden biri.

Madagaskar

Madagaskar’ın milli geliri 10 milyar dolar olmasına rağmen kişi başına düşen geliri 500 doların altında olan dünyanın en fakir ülkelerinden biridir. Kesin rakamlar bilinmese de ülkenin nüfusunun %70’ten fazlasının yoksulluk sınırının altında yaşadığı ve nüfusun yarısından fazlasının aşırı yoksulluk sınırının altında olduğu tahmin edilmektedir. Ülkenin ekonomisi, siyasi istikrarsızlık, yabancı müdahaleler, ABD ve IMF politikaları, sömürge döneminden kalma uygulamalar, sermayenin tekel haline gelmesi, ada ülkesi olması nedeniyle uluslararası ticarette yaşanan zorluklar ve birçok başka sorun nedeniyle büyük bir kriz içindedir.

Özellikle 2022 Ekim ayındaki Madagaskar ziyaretimiz sırasında ülkenin en çok ve en acil olarak suya ihtiyaç duyduğunu gördük. Madagaskar’da kazdığımız derin kuyuları ziyaret ettikten sonra, bunların bölge halkı için ne kadar faydalı olduğunu ve onların ne kadar rahatladığını gözlemledik. Ve böylece su kuyuları inşa etmek için çalışmalarımıza başladık. Ayrıca, Madagaskar’da inşa ettiğimiz cami ve yetimhaneleri ziyaret ettik. Bölgede gerçekleştirdiğimiz eğitim desteği projeleri ve gıda dağıtımları için tüm bağışçılarımıza teşekkürlerini ilettiler.

Madagaskar'daki Çalışmalarımız

Yenilikler Neler?

Madagaskar Hakkında Haberler

Sadaka, hiçbir şekilde malı azaltmaz. Ve kim affederse, Allah onun izzetini artırır; kim tevazu gösterirse, Allah onu insanların gözünde yüceltir.

Müslim