fbpx

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

AfganistanTüm Ülkeler

Doğal Afetlere Karşı Birlikte: Afganistan’daki Büyük Sel Baskını 

Afganistan’da son haftalarda düzelmesi beklenen mevsime rağmen şiddetli ve beklenmedik yağışlar yaşandı. Şiddetli yağışlar ani su baskınlarına yol açarak evlerin, binaların ve tarım arazilerinin tahrip olmasına neden oldu. Bu doğal afetin ardından pek çok aile evsiz, savunmasız durumda kaldı ve ülkede zaten çok fazla olan yetim çocukların sayısı daha da arttı. Hepsinin acil yardıma ihtiyacı var.

Sel suları çekildikçe hasarın gerçek boyutu giderek daha belirgin hale geliyor. Aileler yerlerinden oldu, mahsuller yok oldu ve tüm hayat yavaşladı. Pek çok kişi yığınların arasından, hatta bazı çocuklar da kendilerini yutmak üzere olan sellerden kurtarılabildi. 

Kriz zamanlarında bir araya gelerek ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. NEED Charity olarak zorlu zamanlarda elimizden geldiğince Ümmet’e yardım etmeye çalışıyoruz. Durumun aciliyetinin farkındayız ve Afganistan’daki sel mağdurlarına acil yardım sağlamaya kararlıyız. Ekibimiz selden etkilenenlerin acısını hafifletmek için sahada olacak ve sıcak yemek, ekmek ve su dağıtacak.

Bu temel ihtiyaçların sağlanması, etkilenen insanların hayatlarının yeniden inşasına yönelik küçük ama önemli bir adım. Kolektif çabalarımızla, zor kazandıkları evlerini ve sevdiklerini kaybedenlere az da olsa umut ve teselli getirmeyi amaçlıyoruz.