fbpx

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Tüm Ülkeler

Need Charity 2023 Yılında Neler Başardı?

NEED Charity olarak bizim için oldukça zor bir yıl oldu. 2023 felaketler yılıydı; yılın başında Türkiye ve Suriye’de maalesef bir deprem oldu. Gerçekten büyük bir felaketti ve hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. Biz de 9 kişilik bir ekip oluşturduk ve 2 gün içinde Hatay’a doğru yola çıktık. Sıcak yemek, kumanya, ısıtıcı, kömür ve daha birçok yardım malzemesi dağıttık. Orada birkaç gün kaldık ve ihtiyaç sahiplerine amanınızı dağıttık. Ayrıca Suriye’deki ekibimiz de birçok yardım dağıttı ve Suriye’de 100 ev için kampanya başlattık, elhamdülillah!

Ve ne yazık ki Afganistan’da bir deprem daha oldu. Birçok evi yıktı ve birçok insanı öldürdü. Allah onlara merhamet etsin. Biz de o insanlara sıcak yemek, zekât, battaniye ve daha birçok şey dağıttık.

Ve Gazze, ümmetin kanayan yarası! Gazze için ne söylesek az, çabalarımız her zaman yeterli değil ama Allah tüm kuruluşların çalışmalarına bereket versin. Biz direnişin başından beri Gazze’de sıcak yemek dağıtıyoruz elhamdülillah. Sadece sıcak yemek değil, gıda paketleri, nakit zekat, tıbbi malzeme ve daha fazlasını elimizden geldiğince dağıtıyoruz. Ancak kaynaklar sınırlı ve dağıtmak gittikçe zorlaştı, ama sonra Allah bize her zaman başka bir pencere açtı ve biz her zaman amaneti ilettik!

Ayrıca Türkiye’den Gazze’ye gidecek 2 gemi vardı, Türk hükümetinin koruması ve kontrolü altında. Elimizden ne geliyorsa gönderme şansını değerlendirmek zorundaydık. NEED Charity olarak ilk gemide 500 adet hazır gıda paketi, ikinci gemide ise 15 ton unu sizlerin desteği ile gönderdik elhamdülillah!

Tüm bu acil ihtiyaçların dışında birçok su kuyusu ve medrese açtık, hem Kurban Bayramı’nda hem de sadaka ve akika kurbanı olarak yüzlerce kurban kestik. Ümmete yardım etmemize izin verdiği için Allah’a hamd ediyor ve bize her zaman güvendiğiniz ve desteklediğiniz için siz değerli NEED Charity bağışçılarına teşekkür ediyoruz!