fbpx

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

AfganistanRecep Ayı

RECEB AYI GELDİ!

“Şüphesiz Allah’ın gökleri ve yeri yarattığı günden beri Allah katında ayların sayısı on ikidir1 ve bunlardan dördü haramdır. İşte doğru yol budur. O halde bu aylarda birbirinize zulmetmeyin. Müşrikler sizinle nasıl savaşıyorlarsa siz de onlarla öyle savaşın. Ve bilin ki Allah, kendisinden sakınanlarla beraberdir.”

(Tevbe Suresi, 36)

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu gibi, haram anlamına gelen 4 haram ay vardır. Bunlar Zilkade, Zilhicce, Muharrem ve Recep aylarıdır. Zamanın başlangıcından beri bu aylarda savaşmak yasaklanmıştır. Bunun nedeni, Hac mevsiminde ve Umre mevsiminde, Ramazan’dan önce Mekke’ye giden hacıları korumaktı.

Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurdu: “Recep Allah’ın ayıdır, Şaban benim ayımdır ve Ramazan ümmetimin ayıdır.” (Suyuti) Allah’ın (c.c.) sizi kendi ayına kabul etmesinden dolayı ne kadar onur duyduğunuzu hayal edebiliyor musunuz?

Bu ayda gerçekleşen en önemli olay El-İsra’ vel-Mirac’tır! Rasûlullah SallAllahu Aleyhi ve Sellem göğe yükseltildi ve 5 vakit namaz tüm Müslümanlar için farz kılındı.

NEED Charity olarak, bu kutsal Recep ayının 1. günü olan 12 Ocak’ta bir Mescit çağrısı açtık. Afganistan ve Bangladeş’te yarım kalmış yüzlerce mescit var. Yerel halk bir araya gelerek bu mescitleri inşa etmeye başlıyor, ancak yeterli fon bulamadıkları için bitiremiyorlar. İşte biz NEED Charity olarak bu mescitleri tamamlamak için devreye giriyoruz. Bu çağrıyı açmak istedik çünkü zamanında başlarsak bu mescit Ramazan ayında açılacak, inşallah.

Allah bu ayı en faydalı şekilde geçirmemizi nasip ve müyesser eylesin. Rasûlüllah sallallâhü aleyhi ve sellemin bu ayda yaptığı duayı hatırlayalım: “Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”